diumenge, 28 de març del 2010

RECUPERACIÓ MARATÓ BARCELONA

Després de tres setmanes de la Marató de Barcelona em sembla que estic ben recuperat o m'estic acabant de recuperar molt be. La primera setmana únicament van ser dos sessions molt suaus de natació, a part dels estiraments i la sessió de massatge amb l'Eloi.
La segona setmana ja vaig incorporar una mica de bicicleta i correr, notant una millora general del cos. I aquesta setmana que acaba avui mateix, ja he incrementat més el volúm de tot, arribant a les 14 hores i pico d'entrenament. A més les sensacions són brutals, cada dia em noto millor, fins i tot millor que abans de la marató, i això em fa pujar la motivació a dalt de tot.
Aquesta setmana he complertat dos sessions de natació ja amb alguna serie de 500 m a 8' 30'' força còmode. De bicicleta tres entrenaments molt bons tots tres: un de 60 kms amb transició de 30' trote on em va sortir una mitjana de 30' 5 km/h, un altre de 80 kms amb Els Angels i Santa Pellaia pel mig a 27 i pico km/h i un altre el dissabte amb en Marc de 100 kms amb l'alt de Sant Grau des de LLagostera i Romanyà des de Calonge amb una mitjana de 26' 7 km/h.
De correr també tres sessions: una la de la transició on em van sortir 6 kms i pico a 4' 40'' /km, una altra de 10 kms a 4' 30''/km ( 142 p ) i l'última de 16 kms amb 20' a 4' 30'', 20' a 4' 29'' i 20' més a 4' 15'', amb molt bones sensacions.
I de peses 2 sessions, amb menys repeticions i més kg.
En fí, que em trobo de conya i el panorama es presenta força be, espero que duri!!!
I com que sempre m'enreden, tot i que també es veritat que em deixo enredar fàcilment, ahir em vaig inscriure a un Doble Olímpic a Hellín el 6 de juny ( 3000-90-20 ) amb uns 1600 metres de desnivell acumulat en bici ( http://www.trhellin.com/ ). Les fotos del poblet on es fa i el circuit de bici són acollonants! Ara toca buscar Hellin al mapa, que segons la Patri està a Castilla la Mancha, i a practicar el castellà que a l'estranger no parlen català.
Acumulats de la setmana:
Natació: 4700 m
Bicicleta: 240 kms
Correr: 32' 7 kms
Peses: 2 sessions
Total: 14h. 47'

http://trihellin.com/

Salut i kms

divendres, 12 de març del 2010

MARATO BARCELONA 2h. 59' 09''




Per fí he pogut baixar de les mítiques 3 hores i content que hagi estat a la de Barcelona, una marató amb un recorregut ecel.lent, molt urbà i animat, i amb una molt bona organització. Les 2h. 59' 09'' han estat en part una sorpresa per mí degut als dos trencaments musculars al bessó i a l'isquio dels últims mesos i als pocs quilòmetres de preparació que he pogut fer. I dic en part, perque per altra banda estava molt motivat i amb moltes ganes de correr, cosa que ha contribuit molt a fer una bona cursa.

Doncs com deia, després d'una preparació amb molts entrebancs musculars, afrontava la marató amb la idea d'acabar-la només el més dignament possible i constatant que estava recuperat de les lesions. El primer pensament era sortir a un ritme de 4' 20'' el km fins al km 25 i després mirar de baixar 10'' per km.

Un cop donada la sortida, els primers kms els vaig passar a 4' - 4' 05'' en part estirat per la gent que no parava de passar i animar el ritme. De seguida em vaig trobar molt còmode però vaig decidir baixar el ritme a 4' 10'' de mitjana per precaució. Les sensacions van continuar essent molt bones i anava amb una comoditat que no m'esperava, i més després de tota una setmana amb els bessons adolorits. Vaig anar sumant kms a una mitjana de 4' 10'' el km molt facil de cardio i sense problemes a les cames. Aproximadament al km 15 vaig veure que anava amb el grp de les 3 hores i com que hi havia molta gent i algun cop de colze vaig decidir accelerat i els vaig anar guanyant segons.

Arriva la mitja marató i la passo amb 1h. 28' 15'' encara amb molta comoditat. El meu cap ja anava fent números i començava a creure amb la possibilitat de les 3 hores, tot i que algun moment pensava que m'arrivaria el cop de pal per la falta de quilometres en l'entreno. Continuo al mateix ritme i aproximadament al 27 atrapo al grup d'en Xevi Avellana on m'hi amago una estoneta. Com que anava molt be, decideixo seguir al meu ritme i avanço uns metres. Els kms van passant i tot continua igual de collonut. Arriva el km 35 i ens canten que anem per acabar en 2h. 57' i penso que avui la liava. Però poc després començo a notar el pes a les cames i començo a pensar que s'havia acabat el xollo. Fins el moment havia anat a 4' 10'' - 4' 15'' el km molt còmode i a partir d'aquest moment baixo el ritme entre 4' 20'' i 4' 30''. Els últims 6 kms es van fer una mica més durs, tot i que no vaig baixar gaire el ritme.

Passat el km 40 em torna a atrapar el grupet d'en Xevi i jo amb les cames molt pesades. Arriva el km 41 i veig una recta molt llarga lleugerament en pujadeta i la Plaça Espanya al fons. Les cames pesen molt i costa fer metres. Per fí entro a la plaça i giro cap a l'arribada amb menys de 200 metres per finalitzar, 200 metres que mirant el rellotge no em van permetre veure el 58 i es va quedar amb el 59. Però després d'atravessar la línea d'arribada molt content per les 2h. 59' 09''.

En definitiva molt content per haver baixat de les 3 hores i sobretot perquè vaig acabar amb molt bones sensacions i amb la seguretat de que encara tinc cames per treure uns quants minuts més a aquesta distància.

I des d'aquí vull felicitar a tots amb els que hem compartit més properament la preparació d'aquesta marató, ja que tots també la van acabar amb gran èxit: en Gerard Soler ( marca personal amb 2h. 54' ) en Xevi Xargayó, en Xevi Bassols, en Xevi Arenas i sobretot per en Pep Blanco que ha acabat la seva primera marató aconseguint baixar de les 4 hores després de superar també diverses lesions i amb falta de kms, i esperant que s'engantxi a aquest gran mon de les maratons.

Els temps a la marató:
- Pas per la mitja marató: 1h. 28' 15''
- Els 4 deu mils:
1r. amb 41' 42''
2n. amb 42' 01''
3r. amb 42' 15''
4r. amb 43' 36''
- Temps total: 2h. 59' 09'




Salut i kms

dilluns, 1 de març del 2010

252

252 es el dorsal que tindré per la Marató de Barcelona del diumenge que ve. I la veritat es que no està mal. A veure si em dona sort.
Aquesta setmana m'he trobat força cansat i no he pogut fer tot l'entrenament que volia, en part per motius de feina i en part suposo perque els últims dies de l'anterior setmana van ser força intensos. Però bueno, tot suma i també s'apren i s'acostuma el cos al patiment.
Natació. De natació només he fet una sessió de 2500 metres sense més història.
Bicicleta. També només una sessió amb penes i treballs. Aixecar-se cada dia a les 04:35 hores es paga fort!!!
Peses. Una sessió de 3x15 repeticons com sempre.
Correr. Només destacar el dia de les series. Després d'uns 20' de trote per escalfar, em tocaven 2x6000. El primer 6000 em va sortir a 4' 13'' força còmode. El segon ja va ser una altra història, quan portava 3000 vaig decidir fer 2x3000 enlloc del 6000 perquè ja no anava al ritme, fent 2 de 3000 a 4' 15'' - 4' 20''. Resumint, les cames m'anaven sueltes però em notava cansadíssim i no aguantava el ritme.
Bueno, què hi farem, hi ha d'haver setmanes de tot, lo important es ser constant, ja vindran millors dies. Espero que aquesta setmana em recuperi del tot i diumenge em trobi a tope a la sortida de la marató. La idea es sortir a 4' 20'' - 4' 25'' el km i a partir del 25 incrementar una mica el ritme si em trobo be. Fa unes setmanes veia difícil tan sols participar i ara només acabant decentment ja serà un èxit. A més, es la primera vegada que faig la de Barcelona i ja en tenia ganes, segur que disfrutem!!!
Molta sort a tots!!!
Acumulat de la setmana.
Natació: 2500 m
Bicicleta: 46 kms
Correr: 37 kms
Peses: 1 sessió
Total. 6h. 12'

Salut i kms