divendres, 6 d’agost del 2010

ESTAGE A EMBRUN 2010

Amb en Xevi Xargayó i la meva furgo nova vam fer un estage a Embrun tres setmanes abans de l'Ironman per veure els recorreguts. Tres dies de bons entrenaments, de desconnectar de l'ambient carregat de Girona i de bona convivència.Impressionant la ubicació d'aquest poble dels Alps francesos amb ambient muntanyenc i envoltat de parets dignes de ser pujades en bicicleta. I bones pizzeries ... Anem per feina:
Natació: el llac on nedarem es força petit però molt guapo, res a veure amb altres com el de Les Angles. En aquest no crec que foti tan de yuyu nedar quan encara serà negra nit, a més, sembla ser que es donen dos voltes però nedant sempre a prop de la vora del llac on hi haurà força públic.
Bicicleta: circuït evidentment duríssim, amb uns 5000 metres positius acumulats ( alguns no es posen d'acord, però no ve de deu metres ). Començarem amb un primer bucle d'uns 40 kms que només de sortir dels boxes ja tira amunt amb un primer port de 5' 5 kms al 6 - 7 % sense descans. Tot seguit, uns 9 kms més de tobogans ( amb una rampa del 12 % inclosa ) que porten a un descens trencat per una rampeta de 3 kms al 2 - 3 % aproximadament. Baixarem a la nacional i anirem direcció Embrun amb un parell de pujadetes d'1 km que faran mal a les cames. Un cop a Embrun agafarem direcció al Coll d'Isoard, començant amb un primer port de 4 - 5 kms al 5 - 6 % que no surt al desnivell. Continuarem amb tobogans uns 15 kms més fins tornar a empalmar a la nacional. 1 km de planer i altra vegada dos portets de 2 - 3 kms que fan mal a les cames, per començar l'aproximació a l'Isoard, uns 20 kms al costat d'un rio espectacular. I per fí, l'Isoard, 13' 5 kms de patiment agradable només de pensar on ets. Els tres primers kms al 4, 5 i 6 % respectivament i els 10 kms restants TOTS amb mitjana del 8% constant excepte un a l'11%. No perdona, cadència i cap amunt que els 2300 metres ens esperaran. aquí els que aniran amb un 39 s'enrecordaran !!!A dalt l'Isoard passarem pel km 100 del recorregut. Millor parar i menjar un bocata, que el més dur encara no haurà arribat. Descens ràpid i agradable i en 20 kms ens plantem a Briançon. Planejarem i tornarem a agafar carreteres secundàries, amb un primer port de 3 kms al 3 - 5 %. Més tobogans i falços planers i de cop i volta cap al km 140 trobarem la paret-putada del recorregut: el Pallon, amb 1' 5 kms que no baixen del 12 % ( pobre Arenas, amb el 39 !!! ). Superat el Pallon, continuaran els tobogans i falços planers fins arribar a Embrun, km 180. Però enlloc d'anar cap a boxes com a qüalsevol ironman, a muntanya soms més collonuts i girem direcció a l'últim port, el Chalvet, d'uns 6 kms al 6 - 7 % i amb rampes del 11 i 12 %. En fí, més cadència i ja arribarem a dalt. per fí, descens cap a boxes i podrem deixar la bici, si es que no l'hem llençat per un barranc abans !!! Resum del circuït de bici: tobogans, falços planers a dojo i ports de primera.
Marató: la marató seran dos voltes a un circuït força durillo. Si no canvien el circuït, cap el km 4 pujarem la rampa del poble, 1' 5 kms al 4 - 5 %, suposo que gairebé tota caminant. Baixarem al riu altra vegada i a l'altra banda del famós pont de fusta, començarem una rampeta d'uns 3' 5 kms que no para de pujar sostingudament. I directes cap al llac i boxes per començar la segona volta idèntica a la primera.
Ja us ho explicaré a la tornada. Aquest any hi anem una representació nombrosa de gironins: Xevi Bassols, Xevi Xargayó, Marc Pinsach, Xevi Arenas ( nacionalitzat ) i jo mateix. Molta sort i ànims a tots, fins i tot a en Marcel que està tan fort que segur que no necessita ànims, les cames li van soles per tornar a guanyar. Segur que patirem però que també gaudirem d'un gran dia al SANTUARI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada