divendres, 20 de març del 2009

MINI STAGE A LA CERDANYA







Aquest any he llogat un apartament a un petit poble de la Cerdanya francesa: La Tour de Querol, ubicat a la mateixa carretera que puja al Col de Puymorens ( a uns cinc qilòmetres de l'inici de la pujada ). La idea es pujar-hi totes les setmanes de festa per entrenar la muntanya, per tant, no em busqueu gaire per Girona i si em voleu trobar ja sabeu a on heu de venir. Si algun dia us hi voleu afegir, esteu convidats.




Doncs aquest dijous i divendres he fet un mini stage per començar a entrenar la muntanyeta.


Dijous, després d'un bon esmorzar i veure un dia radiant ( amb una mica de vent ), cap a les 10:30 hores vaig sortir de casa en direcció a Mont-LLuís passant per Angustrina, pedalant entre 1200 i 1500 metres d'alçada. Un cop a Mont-LLuís vaig baixar cap a Puigcerdà i Martinet on vaig parar a menjar alguna barreta. Des d'aquí vaig tornar cap a La Tour i finalment vaig enfilar cap al Col de Puymorens, una pujadeta d'uns 23 kms i arrivant a 1915 metres d'alçada. Per cert, a dalt, molta neu encara. Al final em van sortir 143 kms. amb uns 1800 metres de desnivell acumulat positiu.


Divendres, un altre dia radiant però amb molt de vent. Al matí vaig enfilar la carretera vella de la Collada de Toses, uns 23 kms que pugen molt suaument i que arriven al Coll de la Collada de Toses de 1800 metres d'alçada. Tot seguit, cap a casa. Total 70 kms amb 910 metres de desnivell acumulat. Després de dinar, volia fer una transició bici-correr. La idea era pujar el Col de Puymorens i després enllaçar una horeta de trote suau. Així a les 17:00 hores, enfilo cap al Col de Puymorens, amb un vent que no em deixava avançar ni en els trams més suaus. A mesura que passen els quilòmetres agafo ritme i em planto a dals del port a les 18:00 hores amb un vent i una fred que pela. Ràpidament baixo cap a casa en uns 20 minuts i quan arrivo desisteixo de correr perquè estic glaçat. Cap a la dutxa ! En total 36 kms i 655 metres acumulats positius.


A destacar el sol impressionant dels dos dies i el fort vent del divendres. Per cert, a dalt dels ports encara hi ha un munt de neu.


1 comentari:

  1. Ei crack! Molt bé el teu blog, t'estàs posant fort, fort! Que vagi molt bé demà a Vilafranca!

    ResponElimina