diumenge, 5 d’abril del 2009

SETMANA DEL 30 AL 5 ABRIL. CERDANYA: NEU, VENT I FRED























Aquesta setmana ha tocat Cerdanya des del dimarts fins avui diumenge matí. Gairebé tots els dies neu, vent i força fred, cosa que ha fet reduïr les hores d'entreno i augmentar les hores de sofà. Dissabte i diumenge bon temps. Estic comprovant que entrenar cada dia allà dalt no té res a veure amb fer-ho a Girona, els quilòmetres en alçada, l'allarga dels ports i l'alçada fan que et desgastis molt més. Suposo que tot anirà sumant ...


He realitzat un sol entreno de natació, dos de correr i cinc de bicicleta ( 88, 150, 101, 153 i 51 kms ).


Pel què fa a la natació poc a explicar. Dilluns abans de marxar vaig fer la única sessió de la setmana al GEIEG: 3500 metrillos. El dijous vaig anar a la piscina de Puigcerdà, però estava a tope i no tenia ganes de barallar-me amb aquella gent ... per tant, vaig canviar l'entreno per una caminada per Puigcerd'a ( quina fred fotia ! ).


Pel què fa al correr, he fet dos sessions: una de 15 kms a 4' 30''/km i una altra de 10 km al mateix ritme. Per variar, una miqueta de desnivell.


I de bicicleta, a tope. Tot i el mal temps, he fet forces quilòmetres i metres acumulats positius. A destacar les tres sessions llargues: 150, 101 i 153 kms. La de 150 la vaig fer el dimecres i vaig rodar a la "plana" entre Puigcerdà i La Seu d'Urgell, amb molt vent i sumant 1155 metres postius acumulats ( que per ser planer, no està mal ). La de 101 la vaig fer el divendres i vaig pujar La Collada de Toses ( 22 kms ) i La Masella des de Alp ( 9 kms ), amb un total de 1515 metres positius acumulats.


La més llarga la vaig fer el dissabte amb en Quim "Doctore", una etapa maratoniana de 6h. 40' , 153 kms i 2500 metres postius acumulats. Vam sortir de casa a les 10:00 hores amb un dia esplèndid i enfilant directament cap al Coll de Puymorens ( 18 kms de pujadeta fins a uns 1900 metres d'alçada ). Vam baixar els 3 kms de l'altra costat i de seguida enfilem cap al Coll d'EnValira d'uns 11 kms i a uns 2400 metres d'alçada, passant pel Pas de la Casa. Fins quí perfecte, bon ritme i molt bon dia. Tot seguit, baixem fins a Canillo, on en Quim queda glaçat. Un cop a Canillo iniciem l'ascenció al Coll d'Ordino d'uns 9 kms. Impressionant el desnivell dels 4 primers quilòmetres, però xino-xano cap a dalt. Un cop a dalt, parem a menjar-nos unes barretes i estudiem els kms següents. Baixem cap a Ordino ( més desnivell encara per aquesta cara ) i des d'allà cap a Andorra, que, com sempre estava a tope. Fugint ràpidament de l'aglomeració, vam baixar fins a La Seu d'Urgell cagant llets on vam parar a beure una coca-cola. Ja només quedava la recta final: La Seu d'Urgell - Puigcerdà, 50 quilòmetres que piquen cap a dalt. Vam anar rodant i finalment arrivem a Puigcerdà. Per acabar, els 9 quilòmetres de postres que hi ha des de Puigcerdà fins a casa a Latour de Carol, que també van pujant, com tot per aquí.


Al final 6h. 40', 153 kms i 2500 metres acumulats, tot un tute que vam celebrar el vespre a la Pizzeria El Pati de La Tieta amb una lassanya i una pizza acompanyat d'una ampolla de ví.


Al final m'han sortit 25h. 41' d'entreno, una miqueta menys del què volia fer, però allà dalt el mal temps es determinant.


Els acumulats d'aquesta setmana:


Natació: 3500 m.


Bicicleta: 543 kms.


Correr: 25 kms.


Aquesta propera setmana toca treballar una miqueta i a recuperar i assimilar l'entreno.


Salut !














1 comentari:

  1. LLUIS CREC QUE TE FALTA UNA MICA DE BICI...
    VEIG QUE TOT I EL MAL TEMPS, HAS APROFITAT AQUETS DIES A LA CERDANYA.
    EL DOCTORE MICA EN MICA VA FENT, I CADA DIA ESTÀ MÉS FORT.
    SALUT

    ResponElimina