dimarts, 28 d’abril del 2009

YouTube - ELCHE ELITE

YouTube - ELCHE ELITE

Video del llarga distància d'Elx 2009. Està molt be. Per veure.

dilluns, 27 d’abril del 2009

SETMANA DEL 20 AL 6 ABRIL. TRIATLO LLARGA DISTÀNCIA D'ELX: DURÍSSIM
















Sempre està be anar a correr a l'estranger. I aquesta vegada ha tocat a Elx, ( quí ho diria que acabaria anant a Elx ), un triató llarga distància de 1900 - 94 - 21 molt dur. En poques paraules, un recorregut de bici amb força falç planer picant cap a dalt i amb molt de vent i un circuit de correr exigent amb algunes rampes considerables ( incloses 75 escales a cada una de les quatre voltes, una passada ! ). Els protagonistes: jo mateix i en Xevi Xargayó.





La primera sorpresa va ser quan ens vam adonar que Elx està molt lluny de Girona, més de 650 kms per autopista que no s'acaba mai. Arribada a l'Hotel Holiday Inn de la organització, ens instal.lem a l'habitació i dinem. Per cert un 10 per l'hotel. La tarda anem a la fira del corredor a recollir el dorsal on haviem quedat amb en Josep Viñolas. Les fires cada vegada més pobres. Juntament amb en Josep anem a Arenales del Sol on s'inicia la prova i aprofitem per veure el recorregut de la bicicleta. Al vespre sopar típic a pizzeria i gelat ( en Xevi, perquè jo estava una mica indisposat de la pantxa ) i cap a dormir.





El matí de la cursa arrivem a Arenales a les 07:30, quina mandra ! A més no estava massa fí de la pantxa. Anem cap a boxes i comencem a deixar tots els estris al seu lloc. Molt de sol, cap núvol i això sí, vent. Per fí ens concentren a la platja, 600 triatletes enfundats en els neoprens. Sortida de les fèmines i 10 minuts després nosaltres.





El segment de la natació força còmode, mar planera i la temperatura d el'aigua acceptable. Només soms 600 i no hi ha gaires cops. Són dos voltes de 950, sortida a l'australiana.





El segment de la bicicleta ja no va ser tan plàcid. 94 kms amb molt falç planer positiu i amb molt vent que majoritàriament el teniem de cares o lateral, vaja, una agonia. El circuit, tot i que passava uns quilòmetres per la zona industrial i la resta per carreteres secundàries, força distret.





Es va fer força dur, i com més temps passava, més bufava el vent.





El segment de correr va ser duríssim, brutal. Eren quatre voltes de 5 km i pico on a part de vàries rampes, es pujaven 75 escales a cadascuna de les voltes, vaja, un regalet de la organització. I a més uns 2 km de cada volta eran al passeig marítim on el vent era considerable.





Resumint, va ser una prova molt dura ( que no ens ho esperavem ), amb molt d event, un correr força dur i molta calor. I pel què fa a la organització, molt be, aquest en Ximo s'ho curra i són molt atents amb els corredors. Els avituallaments també un 10, de tot: isotònic, aigua, gels, fruita,... i suficients. Una prova recomanable si voleu patir una miqueta.





Pel què fa a mí, vaig entrar amb 5h. 11', que tenint en conta que no em trobava massa fí i que era una prova força dura, estic força content. La natació com sempre, a un ritme d'Ironman que dic jo per poder sortir descansat, la bicicleta agafant mides per Lanazarote d'aquí un mes, i el correr a un ritme constant i " còmode ".





La resta de la setmana vaig fer tres sessions de natació ( una d'elles a la platja de Sant Feliu on vam quedar glaçats ), dos de bicicleta i una més de correr, no carregant massa de cares a diumenge.





Els acumulats de la setmana ( incloent la cursa ):





Natació: 10100 m





Bicicleta: 244 km





Correr: 39 km





Ara el pròxim repte ja es Lanzarote d'aquí a un mes. Si d'alguna cosa m'ha servit la prova d'Elx, es per decidir que a Lanzarote sortiré com si anés a fer un entreno. Fer els 180 de la bici amb vent, potser ser un infern. Ja anirem a buscar temps un altra any aun altre lloc.





Que disfruteu!!!





dilluns, 20 d’abril del 2009

SETMANA DEL 13 AL 19 ABRIL

Una altra setmana de mal temps i pluja. Si això continúa així hauré de comprar-me uns rodillos, tot i que no sóc partidari d'entrenar en llocs tancats, ja en tinc prou quan nedo ! En resum, setmana de poc entreno, unes 10 hores. A més, força cansat, no sé si per l'acumulació d'altres setmanes o per la falta de dormir per la feina, o pot ser, tot plegat.
De natació només he pogut fer una sessió de 3600 metres, sense res a destacar.
De bicicleta, també poca cosa, dos sessions amb un total de 183 km: una de 112 km i una altra de 71 km. Aquesta segona amb una mitjana gairebé de 32 km/h.
I de correr, també dos sessions amb un total de 34 km: 16 i 18. Una part de la segona sessió en companyia d'en Sergi.
En definitiva, setmana molt fluixa pel què fa al volum d'entreno i també pel què fa a les sensacions. M'he notat cansat físicament i al final de setmana també psicològicament.
A veure si aquesta propera setmana recupero una mica el ritme i el volum d'entreno, tot i que el diumenge tinc el llarga distància d'Elx ( 1900 - 94 - 21 ) i a partir del dijous afluixaré el ritme per arrivar a la cursa una mica sencer. Hi aniré amb en Xevi. A veure com anirà, ja us informaré.
Entreneu i disfruteu.
Els acumulats de la setmana:
Natació: 3600 m.
Bicicleta: 183 km.
Correr: 34 km.

diumenge, 12 d’abril del 2009

SETMANA DEL 6 AL 12 ABRIL


Aquesta setmana he treballat de tardes, fet que, juntament amb el mal temps del cap de setmana, ha afectat el volum d'entreno. De totes maneres, vistes les circunstàncies, tampoc està malament del tot, què hi farem !

Tinc poc a explicar, només que quan no puc completar l'entrenament que m'he planificat per la setmana, sobretot si es pel mal temps, doncs no acabo satisfet ni tranquil.

De natació he fet els tres entrenos reglamentaris de 3500 metres cadascún. A destacar el del dijous que em tocaven els 3500 seguits a ritme del 70 - 80 % i em van sortir amb 1h. 3', passant els 1900 metres amb 34' 30'' ( per tenir una referència per Elx d'aquí dos setmanes ). Estic força content ja que en aquest ritme m'hi trobo molt còmode ( el ritme ironman que dic jo ! ).

De bicicleta, el gran fracàs. El diumenge tenia pensat fer una mega transició de 5 - 6 hores bici + 1h. 30' corrents, però la pluja que va caure des del principi només ens va deixar fer dos horetes ( 50 kms ). Tot i això podem estar contents perquè almenys vam sortir, nosaltres ho vam intentar !Doncs be, en total 3 sortidetes, sumant un total de 160 km, un desastre ! A més, el diumenge se'm va quedra clavat el nucli de la Cervelo, per tant aquesta propera setmana hauré de tornar amb la Cannondale. Per cert, la gent després diu que no entrena, diumenge plovent, ens vam creuar amb forces matxaques ! Per cert, els altres tres que es van mullar amb mí diumenge van ser en Xevi del Momma, en Quim "Il doctore" i en Miquel Angel de La Bisbal.

I de correr, també tres entrenos amb un total de 38 km. Vaig fer dos tirades de 16 i 15 km i una de 7 km. Continúo mantenint un bon ritme de 4' 15'' de promitg el km, tot i que crec que hauré de tornar a incrementar una miqueta els quilòmetres d'almenys una de les sortides, i les altres mirar de no baixar de 20 km.

Aquesta setmana m'han arribat els Compressport. Una maravella! Em vaig sentir molt més còmode que amb els medilast i collen igual. Bon invent pels que patim de contractures i tendó!

En fí, que m'hauria agradat fer una miqueta més, sobretot de bici, però el temps no ho ha permès, espero que a Elx i Lanzarote no ho trobi a faltar.

Els acumulats d'aquesta setmana:

Natació: 10500 m

Bicicleta: 160 km

Correr: 38 km

diumenge, 5 d’abril del 2009

SETMANA DEL 30 AL 5 ABRIL. CERDANYA: NEU, VENT I FRED























Aquesta setmana ha tocat Cerdanya des del dimarts fins avui diumenge matí. Gairebé tots els dies neu, vent i força fred, cosa que ha fet reduïr les hores d'entreno i augmentar les hores de sofà. Dissabte i diumenge bon temps. Estic comprovant que entrenar cada dia allà dalt no té res a veure amb fer-ho a Girona, els quilòmetres en alçada, l'allarga dels ports i l'alçada fan que et desgastis molt més. Suposo que tot anirà sumant ...


He realitzat un sol entreno de natació, dos de correr i cinc de bicicleta ( 88, 150, 101, 153 i 51 kms ).


Pel què fa a la natació poc a explicar. Dilluns abans de marxar vaig fer la única sessió de la setmana al GEIEG: 3500 metrillos. El dijous vaig anar a la piscina de Puigcerdà, però estava a tope i no tenia ganes de barallar-me amb aquella gent ... per tant, vaig canviar l'entreno per una caminada per Puigcerd'a ( quina fred fotia ! ).


Pel què fa al correr, he fet dos sessions: una de 15 kms a 4' 30''/km i una altra de 10 km al mateix ritme. Per variar, una miqueta de desnivell.


I de bicicleta, a tope. Tot i el mal temps, he fet forces quilòmetres i metres acumulats positius. A destacar les tres sessions llargues: 150, 101 i 153 kms. La de 150 la vaig fer el dimecres i vaig rodar a la "plana" entre Puigcerdà i La Seu d'Urgell, amb molt vent i sumant 1155 metres postius acumulats ( que per ser planer, no està mal ). La de 101 la vaig fer el divendres i vaig pujar La Collada de Toses ( 22 kms ) i La Masella des de Alp ( 9 kms ), amb un total de 1515 metres positius acumulats.


La més llarga la vaig fer el dissabte amb en Quim "Doctore", una etapa maratoniana de 6h. 40' , 153 kms i 2500 metres postius acumulats. Vam sortir de casa a les 10:00 hores amb un dia esplèndid i enfilant directament cap al Coll de Puymorens ( 18 kms de pujadeta fins a uns 1900 metres d'alçada ). Vam baixar els 3 kms de l'altra costat i de seguida enfilem cap al Coll d'EnValira d'uns 11 kms i a uns 2400 metres d'alçada, passant pel Pas de la Casa. Fins quí perfecte, bon ritme i molt bon dia. Tot seguit, baixem fins a Canillo, on en Quim queda glaçat. Un cop a Canillo iniciem l'ascenció al Coll d'Ordino d'uns 9 kms. Impressionant el desnivell dels 4 primers quilòmetres, però xino-xano cap a dalt. Un cop a dalt, parem a menjar-nos unes barretes i estudiem els kms següents. Baixem cap a Ordino ( més desnivell encara per aquesta cara ) i des d'allà cap a Andorra, que, com sempre estava a tope. Fugint ràpidament de l'aglomeració, vam baixar fins a La Seu d'Urgell cagant llets on vam parar a beure una coca-cola. Ja només quedava la recta final: La Seu d'Urgell - Puigcerdà, 50 quilòmetres que piquen cap a dalt. Vam anar rodant i finalment arrivem a Puigcerdà. Per acabar, els 9 quilòmetres de postres que hi ha des de Puigcerdà fins a casa a Latour de Carol, que també van pujant, com tot per aquí.


Al final 6h. 40', 153 kms i 2500 metres acumulats, tot un tute que vam celebrar el vespre a la Pizzeria El Pati de La Tieta amb una lassanya i una pizza acompanyat d'una ampolla de ví.


Al final m'han sortit 25h. 41' d'entreno, una miqueta menys del què volia fer, però allà dalt el mal temps es determinant.


Els acumulats d'aquesta setmana:


Natació: 3500 m.


Bicicleta: 543 kms.


Correr: 25 kms.


Aquesta propera setmana toca treballar una miqueta i a recuperar i assimilar l'entreno.


Salut !