diumenge, 29 de març del 2009

ENTRENOS SETMANA DEL 23 AL 29 DE MARÇ




Aquesta setmana ha tocat treballar de nits i el volum d'entreno s'ha vist reduït. Al final m'han sortit 14 h. 23' d'entreno de les tres disciplines.


De natació he continuat amb les tres sessions de cada setmana fent 4000, 4300 i 4000 metres respectivament, un dels dies amb sèries de 400 metres i un altre amb sèries de 150, 100 i 50 metres. Incomprensiblement em trobo molt còmode dins l'aigua, no per fer sèries curtes i ràpides però sí per nedar a ritme d'Ironman amb comoditat.


De bicicleta només he fet dos entrenaments, un de 3 hores una mica a ritme pujant les Encies i Les Serres, i un altre de 3h. 30' rodant amb més cadència i còmode per un recorregut més o menys planer, això sí amb una mica de vent. Total, 86 km i 102 km respectivament. Les sensacions han estat molt bones, m'he trobat força còmode sobre la bici i movent el plat amb facilitat.


Pel què fa al correr, únicament 3 sessions: 12, 16 i 17 kms respectivament. Les dos primeres, per raó de temps, les he fet a continuació de la natació. Els ritmes han voltat els 4' 15'' - 4' 20'' el km amb força comoditat. Noto que la preparació de la marató de Sevilla em va anar força be i tinc els quilòmetres i el ritme força assimilat. A veure si aguantem així almenys fins a Lanzarote.


En general, tot i el cansament de treballar de nits, m'he trobat molt be entrenant. Aquesta propera setmana, si el temps acompanya, torno a pujar a la Cerdanya uns quants dies per continuar l'entreno de qualitat. Ja us ho explicaré.

Disfruteu que es el que us emportareu.
Els acumulats d'aquesta setmana són:
Natació: 12300 m.
Bicicleta: 188 km.
Correr: 45 km.
Total: 14h. 23'.

dilluns, 23 de març del 2009

ENTRENOS SETMANA 16 A 22 MARÇ

A partir d'aquesta setmana he decidit canviar la planificació dels entrenos. A dos mesos vista per l'Ironman de Lanzarote, veig que vaig una mica curt de quilometratge de bicicleta per culpa del dolor lumbar que em va impedir rodar durant un mes. Així que les setmanes de festa dedicaré els entrenos gairebé exclusivament a la bicicleta, intentant cumular forces quilòmetres, A més a més, l'entreno per la marató de Sevilla va fer que acumulés més quilòmetres de correr, per tant només faré un manteniment. I la natació, anar fent. I de tant en tant, dia de descans !
Així doncs, aquesta setmana ja he fet cinc entrenos de bicicleta, dos dels quals a la Cerdanya pujant el Coll de Puymorens dos vegades i la Collada de Toses, i finalitzant el diumenge amb la cicloturista de 143 kms Terres de Vi i Cava a ritme d'entrenament. Al final, molt bones sensacions i crec que he assimilat força be el quilometratge. De natació, he continuat amb els tres entrenos de 3500 m cadascún amb sèries diverses al 70-80%. Pel què fa al correr, només dos sessions.
Els acumulats d'aquesta setmana són:
Natació: 10500 m
Bicicleta: 568 km
Correr: 29 km
Total: 27 h.

diumenge, 22 de març del 2009

CICLOTURISTA TERRES DE VI I CAVA VILAFRANCA DEL PENEDÈS




Avui amb en Quim " Doctore " hem fet la primera cicloturista de llarga distància " Terres de Vi i Cava " de Vilafranca del Penedès de 143 km i 2150 metres de desnivell positiu acumulat. Han participat uns 400 o 500 ciclistes i la sortida ha estat a les 08:00 hores ( hem hagut de matinar: 04:30 hores a fora del llit ), amb un dia que de sortida s'ha presentat tapadet fins a les 10:00 hores. No ha fet gens de calor. Només de sortir, com sempre, la gent a tope. Els primers 15 kms de bòlit per seguir el ritme trepidant, moment en què ha començat el primer port i ja he pogut agafar el meu ritme i anar remontant.


El recorregut ha estat molt guapo, però exigent, de perfil ondulat i amb diversos ports que no tenien molt de desnivell però que s'enganxaven si pujaves arrastrant desarrollo. Particularment m'he trobat molt be, seguint el ritme dels grupets en el terreny ondulat i estirant una miqueta als ports. Al final, 4h. 42' a un 70 %. Molt bon entreno i molt content de les sensacions. Això marxa !


La organització un pèl fluixa. Alguns dels de la organització haurien de tenir més educació, en Quim s'ha deixat el xip a casa i quan ha anat a preguntar si en podia aconseguir un, gairebé el malatracten. Com si no paguéssim prou com perque ens tractin correctament !. Però tret d'un parell de personatges, els altres han fet la seva feina.


Per mí acaba una setmaneta amb força volum de bicicleta, uns 550 kms. Ja passaré els acumulats de la setmana a part. Enhorabona Quim per la teva quilometrada !


divendres, 20 de març del 2009

MINI STAGE A LA CERDANYA







Aquest any he llogat un apartament a un petit poble de la Cerdanya francesa: La Tour de Querol, ubicat a la mateixa carretera que puja al Col de Puymorens ( a uns cinc qilòmetres de l'inici de la pujada ). La idea es pujar-hi totes les setmanes de festa per entrenar la muntanya, per tant, no em busqueu gaire per Girona i si em voleu trobar ja sabeu a on heu de venir. Si algun dia us hi voleu afegir, esteu convidats.




Doncs aquest dijous i divendres he fet un mini stage per començar a entrenar la muntanyeta.


Dijous, després d'un bon esmorzar i veure un dia radiant ( amb una mica de vent ), cap a les 10:30 hores vaig sortir de casa en direcció a Mont-LLuís passant per Angustrina, pedalant entre 1200 i 1500 metres d'alçada. Un cop a Mont-LLuís vaig baixar cap a Puigcerdà i Martinet on vaig parar a menjar alguna barreta. Des d'aquí vaig tornar cap a La Tour i finalment vaig enfilar cap al Col de Puymorens, una pujadeta d'uns 23 kms i arrivant a 1915 metres d'alçada. Per cert, a dalt, molta neu encara. Al final em van sortir 143 kms. amb uns 1800 metres de desnivell acumulat positiu.


Divendres, un altre dia radiant però amb molt de vent. Al matí vaig enfilar la carretera vella de la Collada de Toses, uns 23 kms que pugen molt suaument i que arriven al Coll de la Collada de Toses de 1800 metres d'alçada. Tot seguit, cap a casa. Total 70 kms amb 910 metres de desnivell acumulat. Després de dinar, volia fer una transició bici-correr. La idea era pujar el Col de Puymorens i després enllaçar una horeta de trote suau. Així a les 17:00 hores, enfilo cap al Col de Puymorens, amb un vent que no em deixava avançar ni en els trams més suaus. A mesura que passen els quilòmetres agafo ritme i em planto a dals del port a les 18:00 hores amb un vent i una fred que pela. Ràpidament baixo cap a casa en uns 20 minuts i quan arrivo desisteixo de correr perquè estic glaçat. Cap a la dutxa ! En total 36 kms i 655 metres acumulats positius.


A destacar el sol impressionant dels dos dies i el fort vent del divendres. Per cert, a dalt dels ports encara hi ha un munt de neu.